2012. május 2., szerda

Tojáskence - kapros telemeás



Hozzávalók: 10 keményre főtt tojás, 4 szál zöldhagyma felkarikázva, 5 naaaaagy szem fekete olívabogyó apróra vágva, 150 g telemea, friss kapor- kb 2 evőkanálnyi, só, bors, tejföl.

Gyártás menete: A tojást és telemeát lereszeltem, belekevertem a kaprot, hagymát majd a 2 nagy evőkanál tejfölet. Őröltem borsot rá, s sóztam.
Úgy elsóztam ahogy az meg van írva, úgyhogy még pakoltam bele 3 evőkanál tejfölet, ezért lett folyékonyabb mint terveztem.
Pirítós házikenyérrel ettük, mindelfogyott. (fele adag is bőven elég)

Jó étvágyat!

3 megjegyzés:

Mariska írta...

Kérlek írd le mi az a telemea, mert sejtelmem sincs :(

Manka (Iszlai Margit) írta...

A telemea az egy román sós sajtféleség amit vagy tehén vagy juhtejből gyártanak (a fetaval szoktak hasonlitani) :)

Mariska írta...

Köszönöm!

Keress, hogy találj ;)

Google