2011. február 5., szombat

Kati tészta

Hozzávalók:
Lapok:
50 dkg liszt
15 dkg zsír
15 dkg cukor
5 tojás sárgája
1 kávéskanál szalakálé
1 evőkanál citromlé

A lisztet a cukorral elvegyítem, hozzáadom a zsírt és jól eldolgozom. Tovább gyúrom a tojássárgákkal és a szalakáléval, amire rácseppentem a citromlevet. Ha nem áll össze jól gyúrhatóvá a massza kevés tejfölet vagy tejet adok hozzá.
Három cipót formálok, kinyújtom és szerre megsütöm (előmelegített lerben, 165 fokon kb. 20-25 perc alatt sül meg)

KRÉM:
Egy kevés vaniliás tejbe morzsolom az egyik lapot. Hozzáadok ½ deci rumot, 2 evőkanal baracklekvárt, 2 dkg kakaót, 15 dkg porcukrot, 10 dkg vajat kikavarva.
Az így elkészített krémet felkenem az egyik lapra, a másikkal beborítom.
A tetejére: az 5 tojás fehérjét 25 dkg cukorral gőz fölött kemény habbá verem, rákenem a tésztára, csokoládét reszelek rá.

Keress, hogy találj ;)

Google