2011. január 31., hétfő

Töltött bárány


Hozzávalók: 1/2 bárányszegy- kb 2-3kg (bordarész, elülső láb felső része)

1/2 báránymáj, 1 vese, 1/2 tüdő

1 kg sertés lapockahús,

4 szelet vekni,

3 tojás,

1 fej hagyma,

1 evőkanál zsír,

só, bors, petrezselyemzöld.

A bárányszegy felső részét lefejtjük, ide fogjuk majd a tölteléket begyúrni. A veknit vízbe áztatjuk. A hagymát kevés olajon megdinszteljük. Sós borsos vízben megfőzzük a sertés lapockahúst, külön megfőzzük a bárány belsőségeit (máj, vese, tüdő). Miután megfőttek aprólyukú húsdarálón ledaráljuk a belsőségeket, lapockahúst, dinsztelt hagymát és a kifacsart vekniszeleteket, majd ízlés szerint sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. Hozzágyúrjuk a tojásokat és a zsírt is. Ezt a masszát betömjük a felszedett szegybe, cérnával bevarrjuk a felszedett szegyet, majd tepsibe-lábasba téve zsírral jól bekenjük, sózzuk, borsozzuk kevés vizet öntünk alá, lefödjük és a sütőben 1-1,5 órán át 200 fokon sütjük (locsoljuk sülés közben). Hidegen a lapockacsontok irányában felvágva tálaljuk.

2 megjegyzés:

Emi írta...

Imádom a húsvéti töltött bárányt és a tied is nagyon gusztán néz ki. Kérlek látogass meg engem, vár ott téged valami.

Kati írta...

Te nagyon ügyes vagy, hogy ilyen bonyolult ételt is elkészítesz.Biztos finom lett.

Keress, hogy találj ;)

Google