2010. január 10., vasárnap

Tehéntúrós palacsinta



Van egy csomó kép a gépemen amikhez fel kell írnom a recepteket, hogy ne tologassam jobbra-balra... a ma délutáni programom ez meg a sonkás töltött palacsinta :).
Hozzávalók: 10-12 híg palacsinta, kb 150-200 g tehéntúró, cukor, mazsola, tejszínhab ízlés szerint.
Töltelék gyártásmenete: mixerrel a tehéntúrót, mazsolát, felvert tejszínhabot és a cukrot szép puhára és simára elkeverem. Cukor elég sok kell a "krémbe" ahhoz, hogy elvágja a "bóti" tehéntúró savanyú ízét, tejszínhabból is elég sok kell, másképp nyuvasztós lesz. Én kevés tejszínhabot tettem, mert kép után gyártottam ezt és elég nyuvasztós lett a dolog, de nem vallott szégyent, elfogyott :) Lehet tovább extrázni: 1 palacsinta, 1 kenés baraclekvár, 1 kenés krém, 1 palacsinta, 1 kenés lekvár, 1 kenés krém... és így tovább míg elfogynak a palacsinták.

Jó étvágyat :)

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google