2009. december 11., péntek

Murătura - dobigálós savanyúság





Egy 10 literes edénybe kb. a következő adag zöldséget teszem:

2,5 kg káposzta ( a legkisebbeket választom, mert 4 darabba vágva nagyon jól helyezkedik az edényben)
1 kisebb fej piros káposzta, 4 darabba vágva
1 kg apró zöld paradicsom
2 kg uborka
1 kg karfiol rozsáira szedve, megmosva
2 szál torma
1 darab murok, meghámozva, karikákra vágva
1 darab petrezselyem, meghámozva, karikákra vágva
1 kisebb zeller, meghámozva, karikákra vágva
1 darab piros csipős paprika
8 cikk fokhagyma

A fenti zöldségeket megpucolva tálakba rakom, majd az előkészített (kimosott) üveg vagy műanyag edénybe rakom.

6 l hideg vízbe felodok 12 evőkanál sót, majd ráöntöm a zöldségekre.
Nem zárom le az edényt, csak egy kistányérral és konyhában tartom, nagyon hamar beérik. Forrás közben a savanyúság leve szép rózsaszínű lessz a piros káposztától.

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google