2009. december 11., péntek

Mézes krémes


15 dkg cukor
1 tojás
3 dkg zsír
4 evőkanál tej
2 evőkanál olvasztott méz
1 csapott kávéskanál szódapor

A fenti anyagokat összekavarom és 5 percig gőz felett főzöm.
Utána hozzáadok 45 dkg lisztet.
Négy cipót formálok és mind a négyet gyorsan kinyújtom (külömben megkeményedik) és szerre megsütöm (előmelegített lerben, 165 fokon kb. 10 perc alatt sül meg)

A lapokat a következő krémmel töltöm meg:
5 dl tejben 5 evőkanál grizzel pépet főzök.
25 dkg Rama margarint (vagy vajat) elkavarok 25 dkg porcukorral és hozzáadom a kihült péphez, amit vaniliás porcukorral ízesítek.
A krémet három részre osztom és megkenem a lapokat. Baracklekvárral megkenem a lapok alsó felét (úgy, hogy minden szinten találkozik a krém a baracklekvárral).

Nincsenek megjegyzések:

Keress, hogy találj ;)

Google