2007. november 25., vasárnap

Almatorta


HOZZÁVALÓK: 3 tojás, 6 evőkanál víz, 3 evőkanál olaj, 1 sütőpor, 25 dkg finomliszt, 20 dkg cukor a tésztához. 85 dkg alma, cukor, margarin.

ELKÉSZíTÉS: az almát meghámozod, kockára vágod. A tortasütőt kikened margarinnal, és 1 marék cukorral meghinted, beleszórod a kockára vágott almát. Erre teszel néhány kiskanál margarint, s megszórod kevés cukorral. Lerben addig sütöd amíg szép arany színű lesz. Míg sül az alma megcsinálod a piskótatésztát: szétválasztod a tojás fehérjét a sárgájától, 2 külön edénybe. Mindkét edénybe teszel 3 evőkanál vizet. Felvered a tojássárgákat a 20 dkg cukorral, hozzáadod a 3 evőkanál olajat, elkevered, hozzáadod a lisztet és a sütőport (a sütőport kis citromlével futtatod fel), elkevered. Hozzáadod a kemény habbá vert tojásfehérjéket és óvatosan belekavarod, hogy ne törjön össze a hab. Ráöntöd ezt a masszát a sült almára és visszateszed a lerbe. Kb. 20-25 percet kell süljon, az első 15 perc után nyithatod ki, hogy meglesd (ha hamarabb kinyitod összeesik a piskóta).


3 megjegyzés:

Névtelen írta...

'zilyent en is szeretem.. :)

Manka (Iszlai Margit) írta...

Én is ;)...ezt nem lehet nem szeretni

vdaiana írta...

Mmmm fincsi! :P
Ez hasonlit arra a tesztara (tortara) amit az iden kezdtem csinalni. csakhogy en elobb karamlizalom a cukrot es aztan teszem ra az almat.

Keress, hogy találj ;)

Google